6 månader idag!!

Vad är det för dag idag?
Vad är det för dag idag?
Det är ingen vanlig dag, för det är Tyras sexmånadersdag.
Hurra, hurra, hurra!!

Så sjöng jag för Tyra imorse då vi gick upp, varpå hon svarade med en lång blöt puss mitt på kinden! Undra om hon förstår sånt? Eller om hon bara har tur och lyckas träffa så rätt så ofta? Mysigt, hur som.

Tyra, här följer några minnen ur ditt liv under den senaste månaden, då du var fem månader gammal:
- I början av månaden fick du din första tand! Den sitter mitt fram på din högra sida i underkäken. Från början var den bara ett litet riskorn som knappt syntes, men nu sticker den upp som en sylvass istapp. Du gillar att bitas med din tand, speciellt om man skriker "aj". Det tycker du är jätteroligt, då ler du stort. Men faktum är att det faktiskt gör riktigt ont när du bits. Men du är snäll när du ammar, det tackar vi för!

- Alldeles innan vi flyttade från Ljungbyhed lärde du dig att dra dig framåt på golvet. En färdighet som du har utvecklat väldigt mycket nu under de första veckorna här i Uppsala. Nu är du snabb som tusan! Och du tar dig dit du vill, vilket ständigt påminner mamma och pappa om småprylar, papper, kartonger m.m. som man råkat lämna på golvet. Det är som att du har en inbyggd radar som spårar dessa "farliga" och förbjudna saker. Det spelar ingen roll hur många leksaker det ligger på samma golv, det är alltid just den där lilla etiketten som ramlade av nya tröjan som fångar din iver. Givetvis åker allt direkt in i munnen, och det är verkligen imponerande hur fort det går att massakrera en stadig wellpappkartong med hjälp av flinka små bebishänder och en dregglig mun. Det är hjärtslitande att ta dina byten ifrån dig. Du blir så arg, med all rätt.

- Två veckor in i den här månaden, när du var 5,5 månad gammal, så flyttade vi från Ljunbyhed i Skåne till Uppsala. Vi tror att du trivs här, det känns så. Det känns som att du tycker att det är roligt att vara ute på stan och träffa folk. Men inte för långa stunder i taget, då killas det i benen och du vill hem och fortsätta med din favoritsyssla - att åla runt på golvet.

- Den här månaden har du även haft en massa prickar på din kropp som kommit och gått. Mest brukar det vara på rygg/nacke och på bålen, men även en del i ansiktet. Vi har visat upp dig på BVC många gånger, men de vet inte riktigt vad det kan bero på. Det är inget farligt/konstigt/ovanligt i alla fall, utan de säger att bebisar ofta kan bli prickiga utan anledning. Vi hoppas att det ska ge sig med tiden. Du har ju alltid haft så fin och gosig hy!

- I söndags, den 27/9, blev du döpt i Helga Trefaldighets kyrka här i Uppsala. Du var jättemysig under cermonin. Under första psalmen höjde du din stämma och gnolade med i allsången, sedan lutade du huvudet bakåt och somnade i mammas famn och sov så gott under resten av cermonin. Du vaknade lite förskräckt när prästen hällde vatten på ditt huvud, men somnade snabbt om igen. Din gudmor Johanna läste några verser ur bibeln för dig, men det missade du, liksom solosångerna och bönerna. Efteråt hade vi fest i Prästgårdssalen med 14 sorters kakor och 50-talet gäster. Du var då pigg och glad efter din sovstund i kyrkan och till en början såg du ut att njuta av uppmärksamheten. Efter ett tag lessnade du dock ordentligt på alla människor och gjorde ditt bästa för att säga ifrån. Farmor och farfar som åkt ner ända från Åre följde med oss hem på kvällen, men då sov du så väldigt gott i din lilla spjälsäng. Helt slut efter en lång dag, och det var mamma och pappa också.

- Igår bytte vi bort liggdelen till vagnen, så nu kan du sitta upp och kika runt! Vi tog en premiärpromenad med Sofia och lilltjejen, och du såg ut att trivas. På kvällen följde pappa med ut en sväng i regnet och då somnade du så sött i din nya overall. Du såg verkligen ut att tycka att det var mysigt med sittdelen i liggläge och sufletten fullt uppfälld, som en liten koja nästan.

- På grund av dina prickar så har vi legat lite lågt med dina smakportioner ett tag. De senaste dagarna har vi börjat ge dig igen, men då har vi lagt märke till att du helt plötsligt rynkar på näsan och verkar i det närmaste ointresserad! Du totalratade din gamla favorit potatis/palsternacka här om dagen, och idag försökte jag fresta med en helt ny spännande smak - pasta med kycklig. Du grimaserade, spottade ut och fick nästan kväljningar så jag tog undan maten. Typiskt att du ska börja matvägra just nu när du blir 6 månader, då det är nödvändigt att börja komplettera mjölken ur näringssynpunkt. Vi hoppas att det bara är en liten fas, eller att vi råkat pricka in några riktiga stolpskott i barnmatsdjungeln. Kvällsgröten glufsar du dock i dig lika glupskt som alltid.

Jag har säkert glömt massor, men detta var några glimtar att minnas i alla fall. En sak ska du veta, och det är att det fortfarande inte går en enda dag utan mamma och pappa pratar om hur extremt lyckliga vi är för att vi har dig. Fortfarande kommer det samtalet upp flera gånger om dagen. Vi pratar om hur djupt vi älskar dig, och vilken fantastisk liten tjej du är. Vi är så pinsamt stolta och malliga över dig! Du är verkligen det absolut bästa som någonsin har hänt oss!

Nu ska vi dock skynda ner på stan. Andra dagen du får åka sittdel, det kommer du nog gilla! :-)




Kommentarer
Postat av: evelin

kul att du forsätter skriva tycker jag <3

2009-10-04 @ 17:29:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0