Minisemester i Smygehuk/Böste och Malmö

Ikväll kom vi hem från en mysig liten minisemester. Vi åkte först ner till Sveriges allra sydligaste udde och hälsade på vår goda vän Thea och hennes familj som har ett sommarställe där. En riktig sommaridyll, hur mysigt som helst. Deras hus ligger 10 meter från havet, och det var rofyllt att somna till ljudet av havets rullningar på kvällen. Det bjöds på strålande sol och fantastisk sommarmat i form av grillat, rökt lax och färska primörer. Lilla Böste påminde om Sigtunas äldsta delar, fast nästan ännu mer pitoreskt. Sommar, sommar, sommar. Så härligt!

På vägen hem stannade vi i Malmö och umgicks med våra vänner Petrus, Sara och deras två små charmtroll Theodor och Rusfus. Tyra och Rufus var beräknade att födas på samma dag, och det lyckades dom nästan med. Rufus valde dock att stanna kvar i mammas mage två dagar extra. Riktigt kul att få träffa en Tyrakompis som är exakt lika gammal (och hela 3 kilo tyngre!!). Vi stannade över natten och det var jätteroligt att få hänga med Petrus och Sara "på riktigt" för en gångs skull. Även roligt att få hänga i Malmö, det är ju en så trevlig stad.

Nu känns det dock fantastiskt att vara hemma igen. Jag läääääängtar efter att få vakna imorgon bitti av Tyras lilla kvitter och bara leka, leka, leka hela dagen! Det fina vädret ska tydligen hålla i sig ett tag till, trevligt. 


Sakletande på stenstranden i Smygehuk.


Lilla familjen längst ut på piren på Sveriges allra sydligaste udde.


Grillmästaren Thea. Havet ligger precis där bakom buskarna - fantastiskt!


Tyra och Rufus hänger i Folkets Park i Malmö. Två dagar och tre kilo skiljer dem åt!


Parkhäng.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0