Liten plutt

Idag var vi och hälsade på det som ska bli vårt nya BVC här uppe. Väldigt trevligt ställe måste jag säga, känns kanon. Trots att vi inte ens tillhör dem just nu så tog sig den snälla sköterskan mycket tid och berättade (på eget initiativ) massa roliga saker om 3-månadersbebisar utveckling och ritade kurvor osv. Sånt som är kul när man är ny förälder. Tycker dom har varit lite dåliga på det där nere i Skåne.

Vi vägde och mätte lilla prinsessan också, och det visade sig att hon är just det. En liten prinsessa. Hon väger bara 5190 gr (nymatad). Sist vi vägde var strax innan 2 månader, och då vägde hon 4800 gr. Hon hade alltså bara gått upp knappt 400 gr. Det ligger som tur är inom normalvärdet, men BVC-sköterskan tyckte att vi skulle väga lite oftare nu för att hålla koll. På längden forstätter hon i alla fall att spurta och följer sin egen kurva lite över det snittet :-) Hon är 61,5 cm lång.

Det kändes lite jobbigt att Tyra inte hade gått upp så mycket i vikt, men BVC-sköterskan sa (precis som mamma brukar säga) att det viktigaste är hur barnet mår, inte hur kurvan ser ut. Och hon tyckte att Tyra såg ut att må väldigt bra, pigg och nyfiken, och att hon låg långt fram i utvecklingen. Skönt att höra!

Eftermiddagen ägnades åt diverse ärenden. Det var kul. Vi shoppade bland annat leksaker till Tyra för nästan 800 kr! (Vi hade ett presentkortskvitto på Barnens Hus som började blekna.) Jag längtar såååå efter att få ge allt till Tyra och leka. (Hon sover just nu.) Ska bli så kul att se vad hon tycker om grejerna! Vi var inne på (nya, stora) IKEA en sväng också och då fick Tyra en liten giraffskallra som åker jordgubbsbil som hon direkt började leka med. Det märks verkligen att hon uppskattar nya saker nu, det är så kul! Mitt ENORMA shoppingsug börjar även det bli mättat nu, så otroligt skönt!

Nu blir det smarrig kycklingmiddag med familjen Lindahl. Ses och hörs!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0