Till alla tandvårdsrädda...

Laga tänderna med laser!!! Det var typ skönt. Inte läskigt någonstans. Inte alls! Det låter som ett scam, visst gör det? Jag trodde också det. Det måste ju finnas en hake, tänker man. Men nä, jag hittaden den i alla fall inte.

Jag kan verkligen rekommendera er att testa detta, om ni någongång skulle bli tvugna att laga något. Ingen bedövning behövs, och det kändes som att det tog typ 30 sekunder, sedan sprutade hon i fyllning och bad sköterskan härda med en blå lampa. Jag satt på helspänn och förstog ingenting och tänkte att "snart börjar det". Då plockar hon av mig den där hakklappen och säger att det är klart och att jag kan resa på mig och gå. Jag blev nästan besviken, var det inte mer liksom?

Hon sa i och för sig att mitt hål var jättelitet, men i alla fall. Mer laser to the people!

Koma

Shit! Förstår ni hur trött man kan bli av 7 st  halvårsbebisar (+deras mammor) under några timmar? Speciellt när ens egen bebis råkar vara ganska trött, missnöjd och gnällig större delen av tiden... Jag är helt slut! Hjärnan känns helt tom! Tur att Josef var hemma och ville ta Tyra på en promenad när vi kom hem, annars vet jag inte vad jag hade gjort...

Tandläkaren gick förresten bra. Var där i förmiddags innan babyinfernot hemma hos Eva och Olivia. Ett endaste litet hål på fem år och en hel graviditet. Jag fick massa beröm för fina tänder. Tänk vad skönt! Jag ska förvisso tillbaks och laga nästa vecka, men ett litet plutthål och fin laser istället för borr känns ju knappt som att det bekommer längre då man målat upp skräckscenarion av rotfyllningar, läskiga operationer eller kanske ett antal visdomständer att dra ut. Så otroligt skönt att ha det där gjort! *stolt*

Och imorgon kommer äntligen mamma! Så roligt det ska bli! En hel lång helg tillsammans... :-D

Nu kom visst Josef hem med maten. Sushi idag - mums!



03:31

Jag kan inte sova. Igen. Men i natt är det kanske inte så konstigt, var med om en bisarr händelse. Det är alltid Josef som går upp med Tyra först på morgonen, han vaknar lättast och har lättast för att komma upp. De brukar leka en stund och sedan när det börjar bli dags för tutte brukar de komma in till mig. Ibland ligger jag och hör att Tyra gnäller, men Josef går inte in eftersom han tycker att jag borde sova en stund till.

Typ så var det för några timmar sedan. Jag låg i sängen och försökte sova, och somnade nog till lite då och då. Mellan snappade jag upp ljud som berättade för mig att Tyra leker på golvet, Josef går in och hämtar nåt i garderoben, slammer i köket, Josef stänger sovrumsdörren. Allt tyder på att det är morgon. Jag känner mig trött och har ingen lust att gå upp, så jag ligger kvar och försöker knycka några minuters sömn till innan jag antar att mina älsklingar kommer att komma och väcka mig på riktigt snart.

Men jag hör att Tyra börjar gnälla, och det är något som jag har extremt svårt att ignorera. Hon säger i princip på ren svenska "ge-mig-tutte-ge-mig-tutte-ge-mig-tutte", så tydligt är det när hon använder den tonen. Och där ligger liksom jag och kramar på lösningen. Jag börjar undra varför Josef aldrig kommer in, och jag bestämmer mig för att gå upp. Sätter mig upp och fingrar efter mobilen. Trycker fram klockan... Den är säkert redan 8, kanske 9, tänker jag och drar mig till minnes att jag inte sov något vidare natten innan heller. Och trots att jag lovat mig själv att lugna ner mig lite så har det ändå bara liksom råkat bli rätt mycket ändå. Det är nog därför jag är trött...

Allt det hinner jag tänka under de sekunder som det tar för mina sömndruckna ögon att fokusera på sifforna på mobilen. Men what... 01:54 står det ju?? Jag blir helt paff. Men eftersom jag redan sitter upp så fullföljer jag mitt projekt att gå upp. Josef kommer och möter mig så fort dörren knarrar. Och Tyra gör det intensiva ljudet som hon alltid gör då hon är ute efter min tutte och jag uppenbarar mig. Jag sätter mig för att ge Tyra det hon vill ha och får höra en helt otrolig historia.

Tydligen vaknade Josef av att Tyra gjorde nåt ljud. Han går ut för att titta till henne (hon sover ju i "eget" rum nu för tiden), varpå han precis blir vittne till kaskadspyornaskaskadspya! Enligt Josef hade det formligen sprutat ur munnen, och allt från täcke, kudde och pyamas till hår, gosedjur och Josef själv är på några sekunder helt indränkta i denna sörja. Alltså, vår bebis spyr ALDRIG. Och har nästan aldrig gjort. Så jag undrar verkligen hur allt detta kan komma sig? Men enligt Josef, som efter spyan varit vaken med Tyra 2 timmar innan jag behagade att vakna, så mår hon super. Han är 100% övertygad om att det bara var en engångsgrej, nåt som behövde komma upp bara. Men vad, liksom?

Nåja, samtalet fortsätter och jag får veta att Tyra och Josef både hunnit bada, tvättat sängkläder och annat sörjigt, bäddat rent och lekt en massa roliga grejer innan Tyra till slut var hungrig och (kors-i-taket) totalt dissade ersättningen. Det var då hon började gnälla jag-vill-ha-tutte-gnället som slutligen väckte mamman. Alltså, förstå att det känns lite läskigt att somna igen? Tänk om Tyra är sjuk och behöver sällskap. Jag vaknar ju uppenbarligen INTE. Josef gör ju i och för sig det. Men ändå. Tror det var därför jag inte lyckades somna igen. Så sitter man då här och spenderar vargtimmen på internet än en gång. Men i dag fanns det ju i alla fall en anledning. Ellerhur?

Vår bebis har aldrig varit sjuk. Tänk om hon är sjuk nu? Josef var i och för sig VÄLDIGT säker på sin sak, så jag borde väl lita på det. Vi har inte träffat någon som är sjuk, tror jag. Vi var och fikade hemma hos en gammal barndomsvän med snart 1-åring igår, med två till gamla barndomsvänner med småbebisar. Det delades ju en del leksaker. Men jag tror inte att någon var sjuk, sånt säger man väl?

Kvällen innan var vi på BRF-party i torkrummet, men där var det ingen som pillade på Tyra så att hon skulle kunna ha blivit smittad av nåt. Jag hade ju till och med dåligt samvete när jag gick hem eftersom jag hade nekat en granntant att hålla Tyra. På dagen hade vi besök av en väninna, men hon är inte sjuk, det vet jag for sure. Och vi är ju definitivt inte sjuka. Nä, det var nog som Josef sa. En engångsgrej. Men mycket märkligt.

Nu är det förresten bara onsdag och torsdag kvar, sedan kommer Tyras mormor äntligen på besök! Det ska bli så roligt! Hon stannar ända till måndag eftermiddag. I vår familj är det jääääääättelänge. Därför har vi längtat extra mycket till just det här besöket. Då kan mormor och Tyra bli bästisar! Det är ju inte så lätt att bli det annars på 32 mils avstånd... Morfar är på konferens i USA, så därför är det bara mormor som kommer. Åh, det ska bli så kul! Längtar, längtar, längtar, längtar...

På torsdag ska jag förresten till tandläkaren. Har värsta skräcken, så det var många år sedan sist. Men nu har jag laddat och laddat och laddat. Tror det kommer gå bra. Känner mig så grymt duktig över att jag ska gå dit. Stolt! Jag har läst på i flera månader, så jag känner mig ganska beredd. Jag blev så lycklig när jag hittade alla dessa artiklar om laser, så jag valde givetvis en klinik som praktiserar detta. Den bor i Kristallen. Det är nästan vid mitt jobb. Kompisen som vi hälsade på hos igår bodde också där borta i Årsta. Det var första gången på över 7 månader som jag körde "gamla jobbvägen" igår. Kändes jättekonstigt. De hade hunnit bygga ett helt stort lägenhetshus längs vägen (i Bergsbrunnaparken, bakom sushin). Sist jag åkte där fanns inget alls, och nu ett helt hus. Sånt är så skumt. Borde kanske pallra mig iväg till jobbet och säga hej någon dag, har inte gjort det än.

Och nu har det gått en hel timme. 04:36 visar klockan just nu. Och jag blir bara piggare. Just typiskt! Sist när jag satt uppe för mig själv så återupptäckte jag en gammal favorit. Betapet. Blir nog en släng sånt nu också. Det är faktiskt riktigt kul! Och faschinerande att det är en svensk sajt med bara svenskar, och att det alltid finns folk att spela med. Även kl 04:40 en tisdagsnatt. Man undrar vad det är för människor som gömmer sig bakom alla de där annonyma nicken. Varför är de vakna??


Varning för STARKA bilder!!!!

Asså, jag kan knappt titta på det här utan att börja grina. Pappa skickade den här länken till mig, och det måste vara bland det värsta jag har sett i mitt liv! Tänk om det hade varit min vagn, min Tyra. Fy vad hemskt!! Observera dock att bebisen överlevde och mår bra, han fick bara en bula på huvudet. Men tanken på vad som kunde ha hänt... Och tänk hur fruktansvärt dåligt mamman måste ha mått under de där minutrarna det måste ha tagit för att flytta bort tåget och konstatera att allt var bra... Hon släpper ju bara vagnen någon sekund, man märker det knappt!!! Fy sjutton vad läskigt!

Titta här om ni vågar:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/8310051.stm

Jag vet inte hur man länkar sådär flashigt med videon inbäddad. Men det är en film där en mamma i Australien står på en perrong och väntar på tåget. Hon släpper vagnen typ en sekund, varpå vagnen rullar iväg, och välter ner på spåret precis samtidigt som tåget kommer..!! Allt fångat av en övervakningskamera i Sydney. Observera igen att barnet klarade sig och mår bra! Det vill man verkligen veta innan man ser.

(Det kanske förresten är därför vår vagn är utrustad med fångrem på styret. Har inte sett så många andra vagnar som har en sån, och ibland kan man ju undra varför det där snöret så tvunget måste hänga där... Men efter att ha sett det där klippet så känns det ju som världens bästa grej att ha en fångrem! Ska definitivt börja använda den mer nu!)

Snö!!!

Har suttit och sjungit vaggvisor för en pipig, oredlig och väldigt stark Tyra. Ni anar inte hur trött man kan bli av det! Hon slingrar sig och försöker kränga sig loss ur famnen. Men släpper jag henne så blir hon bara ännu surare, och då får man börja om från noll igen. Det är knappt så att man orkar, mjölksyran svider i armarna. Och då - äntligen - ögonlocken börjar sakta sjunka ihop och mötas, pipen mattas ut. I mitt blod börjar endorfinerna dansa limbo, och jag sitter stel som en pinne, livrädd för att minsta rörelse ska väcka henne. Repeterar vaggvisorna några gånger till och börjar sakteligen slappna av en aning och bestämmer mig för att nu våga lyfta blicken som de senaste 20 minutrarna varit totalt fastnaglad i de vackraste ögonen jag vet. Och vad får jag se? SNÖ!!!! Nu? Hallå liksom? Jag är inte alls inställd på vinter än. Det dalar stora flingor utanför mina fönster. Just nu! Shit!

Tyra ha haft en såndär natt i natt, så vi är båda rejält trötta. Skönt att hon äntligen somnade nu, hon blir betydligt trevligare när hon inte är fullt så övertrött. Och jag får en stund att samla mig. Börjar bli dags för frukost, när den stunden kommer då jag vågar chansa på att lägga ifrån mig prinsessan. Den stunden är inte nu. Måste hinna vila lite först. Säkra upp lite energi ifall hon vaknar när jag lägger ner henne. Jodå, ett och annat trick har man lärt sig på 6 månader :-)

Egentligen hade jag peppat mig själv för att åka iväg på Mammajympa nu klockan 10. Det är faktiskt sant! Blev bjuden till fika av några av tjejerna från BVCs mammagrupp igår, och då visade det sig att den ena tjejen jobbar som instruktör på Friskis. Hon sa att jag kunde få komma som hennes gäst om jag ville, utan att betala. Och de andra tjejerna var aktiva och skulle också gå. Det lät faktiskt kul, eller bra liksom. Har länge tänkt att jag borde börja träna lite. Och det här passet lät nästan skräddarsytt! Man har med sig bebisarna in i salen och så finns det en massa babysitters, gåstolar m.m. för dem att roa sig med under tiden att mammorna tränar. Och man tränar just det som jag har behov av -stabilitet och hållning- utan en massa svår koordination eller för mycket puls. Det kändes som en lagom spark i baken att äntligen komma igång. Men nu ville ju ödet annorlunda *snyft*. En annan gång kanske...

Och nu har jag skrivit så länge att det både slutat snöa, och Tyra känns redo att lyftas ned i sängen. Bra det! Nu blir det frukost för mamma! Ha en bra dag, kära läsare!

Nattsuddare



Höstpromenad med familjen i stadsparken, härlig start på en lördag.

I dag har det varit söndag och jag sov till 11:30 i morse! Jag var så klart vaken en stund vid 7-tiden och ammade Tyra, men sedan vilade jag åter huvudet på kudden. Jag var halvvaken stora delar av tiden och hörde Tyras och Josefs lek, men emellanåt slumrade jag och drömde skumma halvvakna drömmar. Jag måste verkligen ha varit helt slut. Så länge tror jag inte att jag har sovit på över ett år!

Det har varit en intensiv vecka för oss. Minst en social aktivitet planerad varje dag, och ständigt tider att passa. Bara roliga saker som sagt, men man kan bli väldigt trött av det också. Så nu har jag bestämt mig för att skärpa mig lite och tagga ner. Det är kanske okej att yra runt i glädjeruset över att vara hemma i några veckor, och självklart vill man ju träffa ALLA. Men nu räcker det. Nu måste vi försöka hitta en vardagsrutin som funkar för oss, och nöja oss med att vara lite lagom sociala, Tyra och jag.

Samtidigt har Josef fullt upp på Arlanda. I fredags fick han klämma och fingra på Fokkern för första gången, det tyckte han såklart var jättekul! Bara lite drygt en vecka kvar av bolagsutbildningen nu, sedan blir det simulator för hela slanten ända fram till jul, då han börjar flyga passagerare. Det är så roligt att han trivs så bra och får göra det han drömt om så länge!

I tisdags var Tyra även på 6-månadersbesöket på BVC. Vi träffade en jättetrevlig läkare, och allt såg fortsatt bra ut. Hon har ökat en del i vikt på sistone och väger nu hela 6 450 gram. Vaccin fick hon också, inte jättekul, men hon klarade det fint. Skrek 30 sekunder, sedan var det bra. Lite febrig, hängig och öm i benen dagen efter.

Nu i kväll var vi hos Tyras (hittills enda) kusiner och hälsade på. Vi fick med oss en hel del roliga prylar hem. Bland annat en hoppgunga, ska bli väldigt roligt att spänna upp den och se Tyras reaktion i morgon! Men nu först har det blivit dags även för en nattsuddare som mig att knyta ihop påsen och krypa ner brevid älsklingen under täcket.



Sittvagn is förresten the shit på promenaden! /Hälsningar Tyra

Mys



Så här ser det ut i min soffa exakt just nu. Det är alldeles tyst och lugnt och Tyra somnade precis i min famn! Väldigt, väldigt mysigt. Jag tänkte att det var synd att inte Josef var hemma så att han kan ta en bild på oss. Josef kommer nog vilken minut som helst, men det är ju inte alls så säkert att Tyra sover om någon minut också. Då kom jag på att juuuust det, det finns ju en kamera i skärmen på den här datorn och nåt sånt där program så man kan ta en bild på sig själv. Mac-finesser. Sagt och gjort. Vädligt smidigt faktiskt, och komiskt att man aldrig tänkt på det förut. Jag ser dock lite fokuserad ut på datorn, och så ser man ju inte så mycket av myset knät. Det blixtrade, så jag vågar inte ta en bild till. Men, men. Jag fick en bild i alla fall!

Jag satte mig här för att pusta ut lite. Vi har precis kommit hem från Harbo. Ett litet samhälle några mil norrut. Vi hälsade på min vän Åsa och hennes lilla bebis Noah som bara är 6 veckor. Såååå liten!! (Fast Tyra och han väger lika mycket!) Men han var sådär alldeles nyfödd och knorrig ni vet. Det var jätteku! Vi pratade och pratade och pratade, så nu är jag alldeles trött i huvudet. Och tydligen Tyra också. :-)

Jag tänkte på det i morse då vi hade gjort oss i ordning satte oss i bilen och åkte iväg. Måndag morgon, och på väg för att passa veckans första tid. En bekant känsla. Jag har alltid gillat den känslan. Men då kom jag på att det är ett lite annat typ av liv man lever nu för tiden. När man jobbade hade man ju oftast också en vecka full av olika tider framför sig på måndag morgon. Men då handlade det om möten och deadlines, jobbiga grejer liksom. Nu är det ju BARA roliga saker. Aldrig några krav på att prestera! Verkligen lyxigt. Superlyxigt! Jag älskar att vara föräldraledig! Tänk om man kunde vara det jämt... Åsa och jag pratade om det idag. Kul med folk som känner samma. Vissa gillar ju inte alls att vara hemma. Jag har så svårt att förstå det. Men alla kan ju inte vara likadana, och tur är väl det. Då hade det ju blivit väldigt glest på arbetsplatserna...

RSS 2.0